AUGUSTA Insula, Lastovo

Restoran, proizvodnja domaćeg vina i rakija, organiziranje turističkih izleta, smještajni kapaciteti i brodski vezovi na otoku Lastovu...

O otoku Lastovu

Pučinski otok u kojemu su sjedinjeni netaknuta priroda, burna prošlost i bogatstva kulturološkoga nasljeđa.

Prastanovnici Apeninskog i Balkanskog poluotoka, jedrili su njegovim priobaljem i u doba vremenskih nepogoda i pomorskih bitki, nalazili su utočište u njegovim skrivenim uvalama, koje su i danas raj nautičarima.

Majka priroda obdarila je otok Lastovo s 46 škoja i hridi, te isto toliko plodnih polja, a lastovci su u čast majci prirodi i mnogih svetaca, sagradili i posvetili 46 kapelica i crkvica.

Svojim položajem oduvijek je privlačio pozornost raznih vladara, pa tako i samog rimskog cara Augusta čije je i ime nosio u vrijeme Rimskog carstva. Svaki trag povijesti uklesan je u lastovskim spiljama, poljima i uzvisinama, od brončanog doba, neolita, Grka, Ilira, Rima, a nazivlja polja su na čistom hrvatskom jeziku. 1310.godine donesen je Lastovski Statut koji je jedinstven utoliko što je dijelom pisan hrvatskim jezikom i svjedoči o potrebama naših predaka da pisanim putem zaštite bogatstva prirode i običaja svoga otoka. Smješten južno od otoka Korčule, jedan je od 10 rajskih vrtova Sredozemlja koji se nalazi na popisu Svjetske naklade za prirodu (WWF), i koji je u Rujnu 2007 proglašen Parkom Prirode od Republike Hrvatske.


kliknite za povećanje slike...

Mapa Lastova

Mapa otoka Lastova

pogledaj detaljnu mapu...

Temperature

Korisni linkovi

Vremenske informacije...
Detaljna prognoza - Lastovo
Prognoza - Hrvatska
Prognoza - Jadransko more
ALADIN - adaptacija vjetra

Transportne informacije...
ZraÄŤna luka Split
Jadrolinija - brodski prijevoz
SNAV - brodski prijevoz
Blueline - brodski prijevoz

TuristiÄŤke informacije...
Lastovo Tourist Office
Croatia Tourist Office
Lastovo - Wikipedia

Najam jedrilica i jahti
Kvalitetan i povoljan najam jedrilica i jahti po mediteranskim i tropskim destinacijama. Charter jedrilica i jahti možete odabrati u Hrvatskoj, Grčkoj, Italiji ili drugdje, te iz naše velike baze plovila pronaći upravo jahtu po Vašoj mjeri.