AUGUSTA Insula, Lastovo

Restoran, proizvodnja domaćeg vina i rakija, organiziranje turističkih izleta, smještajni kapaciteti i brodski vezovi na otoku Lastovu...

Naše vino

S izvrsnom hranom ide najkvalitetnije vino, posebno Augusta Insula crno i bijelo vino, proizvedeno od samih vlasnika, dobitnik brojnih priznanja i medalja za kvalitetu.

Domaćini sami obrađuju vinograde i sami proizvode i pune crno i bijelo vino Augusta Insula.

Crno vino Augusta Insula dobiva se iz sorte mali plavac i plavac. Plavac mali je autohtona sorta Dalmacije te je ovo vino toplo, puno, finog i raskošnog okusa. Tamno je crvene boje, raskošnog bukea, s izraženom specifičnom aromom. Ovo je suho vino i godi uz ribu, rižote, meso i mnoga druga jela.

Bijelo vino Augusta Insula dobiva se iz autohtone sorte vinove loze maraština, poznate i pod nazivom rukatac. Ovo je suho vino, zlatno-žute boje i karakteristične arome. Pije se uz jela od morske ribe, "plodove mora", ali i uz jela od bijelog mesa.

Mapa Lastova

Mapa otoka Lastova

pogledaj detaljnu mapu...

Temperature

Korisni linkovi

Vremenske informacije...
Detaljna prognoza - Lastovo
Prognoza - Hrvatska
Prognoza - Jadransko more
ALADIN - adaptacija vjetra

Transportne informacije...
Zračna luka Split
Jadrolinija - brodski prijevoz
SNAV - brodski prijevoz
Blueline - brodski prijevoz

Turističke informacije...
Lastovo Tourist Office
Croatia Tourist Office
Lastovo - Wikipedia

Najam jedrilica i jahti
Kvalitetan i povoljan najam jedrilica i jahti po mediteranskim i tropskim destinacijama. Charter jedrilica i jahti moete odabrati u Hrvatskoj, Grkoj, Italiji ili drugdje, te iz nae velike baze plovila pronai upravo jahtu po Vaoj mjeri.